Forrige uke hadde vi redesign-uke av møbler. Alle studentene ble delt opp i grupper for så å velge ut hvilket møbel de ville redesigne.

Hva er redesign?

Redesign er å endre designet på et møbel, klesplagg eller gjenstand. Det kan innebære å male, kutte bort eller å endre på hele konstruksjonen. Hele vitsen med redesign er å ta brukte materialer og gjøre det om til noe som kan brukes i moderne tid. Om du finner noe flott på et bruktmarked, men det er ødelagt eller utslitt, så kan du gjøre små grep for å gjøre det om til noe nytt. Da er det bare å finne frem slipepapir og malepenselen.

Hva er hensikten?

Bare fordi noe er slitt eller utdatert, vil det ikke si at det er klart for å ta turen på søppelplassen. Eldre møbler har en fantastisk konstruksjon og er utrolig solide. I tillegg til at et møbel vil få et nytt liv, så lærer man utrolig mye om materialer og behandling av treverk når man jobber med redesign. Her er god research viktig før man setter i gang!

Hva ble resultatet etter denne uka?

Studentene fikk fire møbler som de kunne redesigne og de fikk velge hvilket de ønsket å jobbe med. Det var mye jobb og gruppearbeid kan være krevende, i jobblivet vil de arbeide mye i team så dette var en yrkesforberedende øvelse i tillegg.

Her ser du resultatet:

Før redesign

Ferdig resultat!

Denne klassiske furustolen er det ikke mange som ønsker å innrede i hjemmet sitt med, derfor tenkte vi at denne var perfekt for et prosjekt. Denne fikk helt nytt utseende og konstruksjon, og vi ble veldig overrasket over det endelige resultatet. Elevene fornyet ryggbrettet og forbena, og erstattet de med rundstokker som ble malt i sort og gull. Setet ble trukket om i kordfløyel i bomull. Lekker stol og utrolig at den fikk et helt annerledes design.

Ferdig resultat!

Dette klassiske bordet var i bedre tilstand enn mange av de andre møblene, men fargen var skadet og overflatene var modne for et fargeskifte. Her ble det lagt gullfolie på både topplaten og underhylla. I tillegg til dette malte de hele bordet og satte på en lærhylle for ekstra oppbevaring. Her var det klar inspirasjon fra Art Deco. Forvandling fra klassisk til et blikkfang i rommet!

Ferdig resultat!

Her ble hele nattbordet endret fra topp til tå. Teakfinéren på nattbordet var utslitt og hadde sprukket opp, så denne var veldig klar for en overhaling. Her lagde de et nytt håndtak ved å tette igjen der de orginale håndtakene var og skjært til et nytt. De fjernet to av de nederste skuffene, slik at det ble en åpen hylle og et enklere design. Her tettet de bunnen og malte om hele nattbordet. Veldig fint resultat og et helt annet uttrykk enn det startet med!

Ferdig resultat!

Rokokko-stolen som mange har sett, var en av denne ukas møbler. Denne stolen var veldig slitt og vel brukt da den kom inn, så her måtte gruppa fjerne alt av stopping og lakk, og trekke den om på nytt. En svært krevende prosess, men elevene var fornøyde da de var ferdige. Her hadde de egentlig planer om å trekke om i svarte og hvite striper, men på grunn av at det ikke var mulig å få tak i det type stoffet på kort varsel, så tok de en annen vending på stoffvalget.

Hvis du vil se flere bilder av produktene, så finner du det på instagram-siden vår!

Alle møblene er utstilt ut i vinduene våre, så om du vil kan du se nærmere på de. Velkommen til oss!