I 3.studieenhet er fokuset på offentlig rom, slik som kontorer, skoler og hotell. Der er det andre krav til kvalitet og utforming enn det er til privat bolig. Derfor må vi få en helhetlig oversikt over hva vi har å velge i for å møte dagens krav til utforming av rom. Denne dagen tok både 1- og 2-klasse turen bort på Lindbak sin Expo for å få inspirasjon og lære mer om de ulike designerne.

Drømmekontoret! Fantastisk satt sammen med lampene som gir et perfekt arbeidslys sammen med den flotte eiken.

Lindbak er en av de største på kontormøbler, kontorteknologi og IT-systemer i Norge og arrangerte Expo på Gjøvik, der vi var så heldige å få invitasjon til. Lindbak startet som er lite firma som nå har utviklet seg og fått hele 26 avdelinger over landet.

I tillegg til å se på Lindbak sine møbler fikk vi møte flere leverandører som blant annet Magis, Fora Form og Götessons.

Vil tilbragte dagen å bli kjent med de ulike leverandørene og prøve ut de ulike løsninger man kan ha. Vi fikk både se nyheter som hadde kommet på markedet og klassikerne. Vi ble overrasket hvor endeløst med muligheter det er på de ulike møblene, både med oppsett, stoffer og farger. Og hva med arbeidsbelysning? Her er det utallige måter å løse det på, og en av de vi fikk se var denne  messing med hvite kupler. Moderne og praktisk, noe som kan være vanskelig når vi ser etter belysning.

Akustikk er noe man fort kan glemme at er viktig å tenke på når man skal sette opp et arbeidsrom. Her har Götessons virkelig jobbet hardt for å komme med gode løsninger. The Hut(avbildet øverst på siden) er av mange populære løsninger som flere bruker i dag.. Denne sperrer ute lyden på en helt særegen måte. På en expo kan det være mye støy og det passet perfekt når vi skulle prøve den ut. Denne har blitt brukt på både kontorene til TV2 i Bergen, men også på Bremnes ungdomsskole.

Lydabsorbenter på veggen trenger ikke å være ensfarget og enkle, noe vi lærte oss denne dagen. Woodstock Ecosund fra Götessons har videreutviklet det klassiske designet som vi er vant til å se. Disse har blitt brukt i bl.a verdens høyeste trehus som ligger i Brummundalen.

Trestokker på veggen eller lyddempere? Dette fabelaktige designet fra Götassons og vi ble forbauset over hvor ekte de så ut!

Inne på Lindbak er alle kontorene utformet på en egen måte og tilpasset den som skal bruke det, så her fikk vi se mange ulike løsninger for kontor og fellesarealer.

Lindbak sin egne utstilling. Her har de også satt opp spilevegg som har blitt meget populær i det siste. Helt utrolig hva det kan gjøre med et rom!

Hva med oppbevaring og lyddemper samtidig? Elegant og stilrent design, samtidig som det er utrolig praktisk.